Fairtrade

Bloom is gecertificeerd door de Fairtrade Labelling Organisation (FLO) sinds 2005. Het Fairtrade merk verklaart dat als producent en handelaar we voldoen aan de Fairtrade-norm.

Bloom onderschrijft doelen vertegenwoordigd door de Fairtrade organisatie, zoals de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, een betere kwaliteit van leven voor minderheden, oppositie tegen kinderarbeid, en het gebruik van duurzame praktijken op milieugebied.

De Fairtrade-regelingen zorgen ervoor dat de prijzen de kosten dekken van de duurzame productie. Daarnaast zijn er voordelen zoals een kredietvoorschot, lange termijn handelsrelaties en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor de arbeiders.

Fairtrade biedt consumenten een krachtige manier om armoede te bestrijden door middel van hun dagelijks winkelen. Wanneer een product ​​het Fairtrade-label draagt betekent dit dat de producenten en telers aan de normen van Fairtrade voldoet. De consument is er zeker van dat de aankoop deel uit maakt van een gemeenschap die is bedoeld om de onbalans van de macht aan te pakken in de handelsrelaties, onstabiele markten en onrechtvaardigheden van de conventionele handel.

Euroleaf

Fairtrade